Akupresszúra háttere

Természetgyógyászattal és így akupresszúrával is a pszichoszomatikus (lelki eredetű) és nem pszichoszomatikus (testi eredetű) betegségek gyógyíthatóak. A pszichoszomatikus betegségek kezelése néhány hét, míg a nem pszichoszomatikus betegségek (gondolva itt genetikai betegségekre, balesetekre, nehezen regenerálódó károsodásokra) kezelése hosszas rehabilitációval több hónapon esetleg egy éven át zajlik; de a betegségek leggyakrabban pszichoszomatikusak.

Pszichoszomatikus betegségek képződése

Életünkben sok lelki támadás ér minket ezek hatására sérülünk.

A sérülésektől megóvhatnának a pszichológia által ismert védekezési stratégiák: értsük meg a másikat, kerüljük el, vagy reagáljunk arányosan agresszíven.

Lelki sérüléseink testi betegségekben is megnyilvánulhatnak. Lehetőleg még akkor kell kezelni a lelki problémát, amikor még nem jelent meg testi szinten.

Lelki sérüléseinket és az általuk okozott betegségeket egy életen át hordozzuk, egészen addig, amíg a lelki sérülést fel nem dolgozzuk. Ebben a feldolgozásban elvileg segíthet a pszichológus, de a traumatikus események visszakeresése nehézkes. Lelki sérüléseinket és az általuk okozott betegségeket a természetgyógyász is orvosolhatja.

Pszichoszomatika és az akupresszúra

Testünkben úgynevezett meridiánok helyezkednek el, ezek testünk energia csatornái. Az ezekben folyó energia műszeresen mérhető, tehát teljesen egzakt tény.

A meridiánokban folyó energia zavartalan áramlása nagyon fontos az egészség szempontjából. Lelki sérüléseink a meridiánokon úgynevezett blokkot vagyis elakadást hoznak létre, ami nem hagyja az energiát megfelelően áramlani. Ez testi betegséghez vezethet.

Az akupresszúrás pontok nyomásával feloldhatóak a meridánokon elhelyezkedő elakadások (vagyis blokkok), és a lelki és testi egészség helyreállítható.

     

a. gyomor meridián

b. epehólyag meridián

c. hármas melegítő meridián

d. vékonybél meridián

Ajánlat

Nagyon fontos, hogy a kialakult betegségekkel természetgyógyászhoz forduljunk, hogy az egy rövid kezelési időszak után teljes gyógyulást hozzon.

Ha nincs is semmilyen panaszunk, akkor is lehet és valószínűleg van is pszichoszomatikus problémánk, ami még nem jutott el a testi szintre. Célszerű magunkat megnézetni, egy állapotfelmérést készíttetni. Az állapotfelmérés nálam ingyenes ha nem találok elváltozást.