Módszerem

Diagnosztika

Diagnosztikám eltér a nyugati orvoslásban megismert diagnosztikai módszerektől. Nem betegségeket állapítok meg, mint a nyugati orvosok, hanem a meridiánok állapotát mérem fel. A meridiánok testünkben futó energiacsatornák, amelyeknek állapota a testi és lelki egészségtől függ. Ha valamilyen betegség felüti a fejét a testben, akkor a meridiánok jeleznek alul vagy túlműködéssel, sőt még azt is jelzik, ha lelki probléma megjelenik, ami a későbbiekben testi problémát/betegséget okozhatna. A meridiánok állapotát egy műszerrel mérni tudom, így az alul vagy túlműködésre fény derül, erre adok terápiát.

A képen egy páciens normális és alul vagy túlműködő meridiánjai láthatóak.

Terápia

Terápia során az egyes akupresszúrás pontok ingerlésével az alul vagy túlműködő meridiánokat korrigálom normális szintre, ennek hatására a betegségek gyógyulnak.

Az akupresszúrás pontok ingerlésére ragadós tapaszokat használok. Amennyiben a tapasz fent van egy hétig akkor a meridián működési zavarát okozó betegség meggyógyul. Ez akkor áll fenn, ha pszichoszomatikus (lelki) a probléma; amennyiben nem az, akkor rehabilitációra szorul a páciens, ez egy hosszabb kezelést tesz szükségessé.

A képen egy lábszárra ragasztott tapasz látható.